Az egyik több napos kirándulásunkra bevásároltunk mindenfélét, és mivel már régen szemeztem vele, behajítottam a Göteborgkex egyik új kreálmányát, az áfonyás zabkekszet. A keksz fantasztikus volt és mivel a keksz gyártói voltak annyira jók, hogy megosztották velem a receptjét, hát viszonylag hamar sort is kerítettem a kipróbálásra. Nem bántam meg.
Elsőként kimértem és összekevertem egy tálban 4 dl lisztet, 6,5 dl zabpelyhet, 145 gr szobahőmérsékletű vajat, 1 dl farincukrot (finomítatlan barnacukor), 1 dl cukrot, 2 teáskanál sütőport és fél teáskanál sót. Amikor már jól összekeveredett, hozzáraktam 2 evőkanál világos szirupot (ennek hiányában a golden syrupot javasolnám, esetleg mézet), 1 dl mazsolát, 75 gr apróra vágott szárított áfonyát, valamint fél dl vizet. A masszát tovább kevertem, majd kézzel egy kb. 5-6 cm átmérőjű hurkát gyúrtam belőle, amit rögtön a hűtőbe hajítottam egy fél órára.
A fél óra leteltével a hurkából egy cm vastag szeleteket vágtam és sütőpapírral bélelt tepsire raktam. Kb. 20 db jött ki ebből az adagból. 175 fokos sütőben sütöttem ki, kb. 15 perc alatt lett kész.
Elsőként kimértem és összekevertem egy tálban 4 dl lisztet, 6,5 dl zabpelyhet, 145 gr szobahőmérsékletű vajat, 1 dl farincukrot (finomítatlan barnacukor), 1 dl cukrot, 2 teáskanál sütőport és fél teáskanál sót. Amikor már jól összekeveredett, hozzáraktam 2 evőkanál világos szirupot (ennek hiányában a golden syrupot javasolnám, esetleg mézet), 1 dl mazsolát, 75 gr apróra vágott szárított áfonyát, valamint fél dl vizet. A masszát tovább kevertem, majd kézzel egy kb. 5-6 cm átmérőjű hurkát gyúrtam belőle, amit rögtön a hűtőbe hajítottam egy fél órára.
A fél óra leteltével a hurkából egy cm vastag szeleteket vágtam és sütőpapírral bélelt tepsire raktam. Kb. 20 db jött ki ebből az adagból. 175 fokos sütőben sütöttem ki, kb. 15 perc alatt lett kész.
2 megjegyzés:
Én is megsütöttem, és tényleg nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
Örülök, hogy ízlett :-)
Megjegyzés küldése