2011. január 11., kedd

Swedish Breads and Pastries

Végre megjelent Jan Hedh legjobb könyve angol fordításban. Most már jópár könyvem van tőle, de vitathatatlanul ez a legjobb, nekem abszolút kedvenc. Igen részletesen írja le a kenyérsütés folyamatát, benne minden truvájjal, amitől házi viszonyok között is minőségi kenyeret lehet sütni. Az édes tésztás rész is részletes és alapos, sok képpel mutatja be a munkafolyamatokat, és gyakorlatilag az összes jellegzetes svéd péksütemény leírását tartalmazza. Mivel a könyv elsősorban svédeknek készült, természetesen sok nem svéd recept is van. A receptek és az összefoglaló rész nem a gyors megoldások híveinek készült, viszont fantasztikusan alapos és pontos leírásokat találhatunk a könyvben, sok-sok képpel illusztrálva.

A könyv a svéd eredeti pontos fordítása, volt módom átlapozni és minden tekintetben megegyezik az svéd kiadással, kivéve, hogy ez angolul regél kenyérsütés szépségeiről.

2 megjegyzés:

Kocek írta...

Nekem van ilyen :-)))

lucillaposta írta...

Nahát :-) És mi a véleményed róla?