
Maga az alapsütemény semmiben sem tér el a megszokottól, viszont ezúttal rátettem azt a bizonyos cukormázat, ami a boltban kapható mazarineken feltétlenül ott virít. Ehhez porcukrot kevertem ki vízzel, amolyan kenhető és némiképp szétterülő, de nem folyós állagúra. Valamint egy másik edényben kakaóport, porcukrot kevertem össze szintén vízzel a pókháló kedvéért. Az ötlet amúgy egy régebben látott cappuccino dekorálási útmutatóból jött és hibátlanul működött. Először a fehér mázból kentem egy adagot a mazarinra, majd csigavonalban ráfolyattam a kakaós mázat egy papírból gyártott tölcsér segítségével. Ezt követően egy villával sugárirányban csíkokat húztam és így kialakult a pókhálós minta. Érdemes egyszerre csak 3-4 mazarinnel dolgozni, mert a cukormáz hamar köt és később már nem lehet szépen mintázni. Néhány óra alatt teljesen száraz lesz és így jól szállítható.

porcukor
kakaópor
víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése