
A fagylalthoz a szokásos főzött tejes-tejszínes alapot készítettem, 2,5 dl tejet, 2,5 dl tejszínt felfőztem egy jó csipet vaníliaőrleménnyel és egy teáskanálnyi fahéjjal. Miközben hűlt a tejes keverék és szívta magába a fűszerek aromáját, 4 tojássárgáját kikevertem 1 dl barna cukorral, majd a langyos tejet hozzákevertem és visszaraktam a tűzhelyre, ahol erős keverés mellett 85 fokig melegítettem. A tűzről lekapva még pár percig kevergettem, majd kihűtöttem és a hűtőszekrénybe tettem. Másnap fagyigépbe került és megfagyott annak rendje és módja szerint.
A karamellöntetet a korábban már ismertetett módon készítettem el, azaz fél dl barna cukrot, fél dl tejszínt és fél dl ljus sirapot karamellizáltam lassú tűzön. (Ljus sirap helyett Magyarországon beszerezhető a golden syrup néhány helyen.)
Alapanyagok
A fagylalthoz:
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
vaníliaőrlemény
egy teáskanálnyi fahéj
4 tojássárgája
1 dl barna cukor
A karamellöntethez
fél dl barnacukor
fél dl tejszín
fél dl ljus sirap
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése