
Először is 4 tojást 10 dkg cukorral felhabosítottam, nagyjából 8 perc alatt, majd beleszitáltam 10 dkg lisztet, amelyben előzőleg fél teáskanálnyi sütőport elkevertem. Óvatosan beleforgattam a lisztet a tojáshabba, majd egy evőkanálnyi olajat csorgattam bele és ezt is beledolgoztam. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon sütöttem nagyjából 10 percig sült. Amikor kihűlt, rákentem nagyjából 10 dkg eperlekvárt és 5 egyenlő széles csíkra vágtam a tésztán.
Egy tányéron spirál alakban szépen feltekertem a csíkokat, így egy viszonylag szabályos tortaalapot kaptam. A krémhez felvertem 3 dl tejszínt két evőkanál cukorral és némi vaníliaőrleménnyel, majd 25 dkg mascarpone sajttal elvegyítettem, ezzel vontam be a piskótaspirált. A maradék krémmel díszítettem a tetejét, majd - némi pirított mandulás szórás után - az alsó szélét is. A tetejére 25 dkg friss epret szeleteltem fel. Tálalás előtt két órát pihent a hűtőben.
Alapanyagok
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
2 evőkanál cukor
vaníliaőrlemény
25 dkg eper
szeletelt, pirított mandula
2 megjegyzés:
Ó azért ez is hercegnősen néz ki azzal a csinos mandulaszoknyával,alul fodrokkal! Remélem a fiatalúr elégedett volt,gyönyörű lett!
Amúgy Isten éltesse az ünnepeltet!
Köszönöm a nevében is, átadom :-) És köszi az ötletet, nagyon jó kis torta lett.
Megjegyzés küldése