2010. június 2., szerda

Tejcsokoládés-mogyorós házi puding

Itt Svédorszában nem igazán elterjedt a puding, még Dr. Oetker bácsi sem szállít errefelé pudingport, nemhogy valami jobbféle adalékanyagmentes kapható lenne, így egy ideig otthonról szállítottam a zacskókat, de inkább leszoktunk az ilyen élvezetekről. Egészen mostanáig, amikor is Édesemnél rátaláltam egy házi puding receptre, mindjárt kétféle ízben. Nyomban meg is csináltam, majd kénytelen voltam ismételni, hatalmas sikere volt, én már forrón lapátoltam kóstolás címén befelé ... (Annyit módosítottam az eredeti recepten, hogy csökkentettem a cukor mennyiségét némiképp, mert az első kör túl édes volt.)

A mogyorópudinghoz összekevertem 5 evőkanál cukrot, 5 teáskanál keményítőt, egy csipet sót, majd hozzáöntöttem 3,5 deci tejet és 1 deci tejszínt. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve felforraltam, és amikor besűrűsödött, belekevertem két evőkanál mogyoróvajat (nem nutella, hanem földimogyoróból készülő peanut butter!) és némi hűlés után poharakba töltöttem.

A csokoládépudingnál hasonló volt az eljárás, először összekevertem 4 evőkanál cukrot, 2 evőkanál keményítőt, 2 evőkanál kakaóport (cukrozatlan) és egy csipet sót, majd hozzátöltöttem 3,5 deci tejet és egy deci tejszínt. Felforraltam, besűrítettem, majd beletörtem 115 gramm tejcsokoládét (nálam ez Marabou Mjölk volt). Szintén hűlt egy kicsit, majd ment a mogyorópuding tetejére.

És végül két dl tejszínt habbá vertem és nyomózsákból a pudingok tetejére nyomtam.

Alapanyagok:

A mogyorópudinghoz:

5 evőkanál cukor
5 tk keményítő
egy csipet só
3,5 dl tej
1 dl tejszín
2 ek mogyoróvaj

A tejcsokoládé pudinghoz:

4 ek cukor
2 ek keményítő
2 ek cukrozatlan kakaópor
egy csipet só
3,5 dl tej
1 dl tejszín
115 gr tejcsokoládé

+ 2 dl tejszín

1 megjegyzés:

Ami írta...

Ez nagyon tetszik! Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet. Van otthon mogyoróvaj, tuti kipróbálom :)