
A mogyorópudinghoz összekevertem 5 evőkanál cukrot, 5 teáskanál keményítőt, egy csipet sót, majd hozzáöntöttem 3,5 deci tejet és 1 deci tejszínt. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve felforraltam, és amikor besűrűsödött, belekevertem két evőkanál mogyoróvajat (nem nutella, hanem földimogyoróból készülő peanut butter!) és némi hűlés után poharakba töltöttem.
A csokoládépudingnál hasonló volt az eljárás, először összekevertem 4 evőkanál cukrot, 2 evőkanál keményítőt, 2 evőkanál kakaóport (cukrozatlan) és egy csipet sót, majd hozzátöltöttem 3,5 deci tejet és egy deci tejszínt. Felforraltam, besűrítettem, majd beletörtem 115 gramm tejcsokoládét (nálam ez Marabou Mjölk volt). Szintén hűlt egy kicsit, majd ment a mogyorópuding tetejére.
És végül két dl tejszínt habbá vertem és nyomózsákból a pudingok tetejére nyomtam.
Alapanyagok:
A mogyorópudinghoz:
5 evőkanál cukor
5 tk keményítő
egy csipet só
3,5 dl tej
1 dl tejszín
2 ek mogyoróvaj
A tejcsokoládé pudinghoz:
4 ek cukor
2 ek keményítő
2 ek cukrozatlan kakaópor
egy csipet só
3,5 dl tej
1 dl tejszín
115 gr tejcsokoládé
+ 2 dl tejszín
1 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik! Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet. Van otthon mogyoróvaj, tuti kipróbálom :)
Megjegyzés küldése